27 d’abr. 2009

on s'acaba el disseny i comença la innovació?M'acabo de comprar un USB que feia dies que buscava. Els autors són 5.5 designers. M'encanta i de fet és brillant en dos aspectes:
soluciona una problema d'usuari no resolt: evitar la pèrdua del USB, no tan pel USB mateix com per al contingut que pot dur i els inconveients que comporta.
aporta humor a un sector tradicionalment gris. El món dels USB, i discs externs era molt gris. És veritat que d'un temps ençà ha millorat però havia evolucionat cap al vessant fashion. Recordo un precedent: el disc extern Lego, desconec si està dissenyat per ells mateixos.

No han tocat les funcionalitats, però quan l'aspecte del producte és tan diferent no és més aviat innovació de producte? Han canviat l'experiència d'usuari, perquè és el primer USB que em fa il·lusió (i em fa riure), una emoció que fins ara pertanyia més aviat a altres sectors.

1 comentari:

  1. Qué gran!
    Jo crec que en aquest cas, clarament el disseny suposa innovació, potser no en la funcionalitat però si en el seu moment i freqüència d'ús.

    Salut
    Ignasi

    ResponElimina