21 d’oct. 2008

Apple emet nous missatges
Més enllà dels productes anunciats en la presentació d'Apple la setmana passada, cada presentació és per Apple un gran acte de comunicació. Em fixo en alguns aspectes:

la dependència del logo Steve Jobs
Apple ha apostat molt per potenciar el seu president (Steve Jobs) com a marca. Però en els darrers mesos han aparegut força rumors sobre l'estat de salut del fundador, ànima i icona de l'empresa. Potser per això a la seva presentació de la setmana passada van aparèixer cares noves.
Van ser presentats a la pantalla i van pujar a l'escenari, ens van presentar els hereus?

les dificultats del camí com argument de venda
Apple ha estat força transparent en la seva comunicació. La presentació de l'iPhone va ser innovadora presentant el procés de treball i raonant les decisions més que no mostrar el producte directament. Però aquest vegada han anat més enllà: van dedicar uns bons minuts a "explicar-nos la vida" amb els seus problemes tècnics, al límit de l'enginyeria i l'avorriment.
Entre detalls que normalment no sortirien a la llum pública van arribar a mostrar la fàbrica dels Mac Book Pro!

maco per fora, ara maco per dins
La divulgació de les interioritats i la presentació del seu xassís interior porta als ordinadors la cultura dels cotxes antincs, on en els amants obren el capó i gaudeixen de la música dels cilindres. Un no sap on acaba la passió pel producte i on comença la passió per
mitificar el producte crear més adeptes. El que és cert és que aquesta mirada és realment diferenciada de la mirada del sector, on els ordinadors són poc més que plàstic que contenen les els prestacions.

la sostenibitat ja és cool, ja és Mac Apple va ser acusat de ser poc sensible a la sostenibilitat (Green My Apple) ara mostra les característiques de materials, energia, materials i reciclatge, i ho incorpora als motius per optar per un Mac

Un nota sobre comunicació no verbal:
L'esforç per transmetre entusiame de Jobs contrastava amb les seves expressions i el l'ambient fred que es vivia contrastava amb l'habitual cridòria de les presentacions multitodinàries.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada