7 de juny 2010

OPI 2: la gent es mor del tabac, però creem llocs de treball (per als que queden)

"Defensa la nit". Aquesta és la campanya que la Confederació de l'Oci Nocturn de Catalunya (Concat) ha fet contra la Llei del tabac, que vol acabar amb el fum a bars ni a les discoteques.

Defensa la nit = defensa els meus interessos
El lema és tremendament falaç, perquè amaga una confusió d'interessos. L'interès de la gent és divertir-se, alguns fumant i altres no. L'interès de l'administració és reduïr els càncers i els costos sanitaris. Si la nova llei efectivament elimina un 20% dels llocs de treball qui surt perjudicat són només els empresaris que tanquin (els altres poden sortir beneficiats per menor competència), no pas els usuaris. Per tant em sembla legítim fer una campanya però no demanar als usuaris (també als que no volen fum) que els defensin. Mala estratègia de l'agència.

La gent que entra als locals és un mitjà per donar llocs de treball. O a l'inrevés? Està de moda confondre la finalitat amb els mitjans. Els efectes del tabac són coneguts, però la Concat troba que les morts no són tan importants comparats amb els llocs de treball. Més exemples: la funció dels 4x4 no és transportar la gent per la muntanya sinó crear llocs de treball. En la mateixa línia els metges hauríen de demanar per llei que sempre hi hagués malalts per garantir els seus llocs de treball.


+ arguments
els arguments i propostes de la Confederació

1 comentari:

  1. Buena reflexión!
    Cuando lo vi tambien pense que esta gente es demasiado inescrupulosa. Además la ley no creo que traiga estas consecuencias, incluso en Buenos Aires la gente la cumple y la noche sigue tan viva como siempre, sólo que ahora la gente fuma afuera, eso sí, es posible que ciertas zonas que ya eran ruidosas se vuelvan aún más ruidosas.
    Saludos.

    ResponElimina