3 de juny 2011

nous projectes al web: llibre d'arquitectura i guia de consum responsable

Sóc TAN bona persona que a cops oblido que el blog també és per fer una mica d'autobombo :) així que us presento 2 nous projectes que he penjat fa poc al web. Alguns d'ells tenen ja mesos, sento el retard però costa trobar temps per mantenir el web al dia.

 

Llibre premis de joves arquitectes, Ajac 6
Un recull dels millor projectes fets per arquitectes joves. La publicació és el resultat dels premis. El nivell dels projectes sembla molt bo, però lamentablement els clients sembla que necessiten veure canes per confiar en un arquitecte, així que aquests brillants arquitectes necessiten ajuda de promoció i difusió.
El sector ja estava tocat de mort quan vam fer el llibre, de manera que la falta de presspost va planar sobre el projecte com una au malastruga. La nostra primera proposta (vaig fer el projecte amb Guillem Cardona) va ser no fer un llibre sinó un pack de postals, pensant que més valia ser cabeza de ratón que cola de León. Però acostumats a la presència i el to institucional que té una llibre els va semblar poc seriós. Vam descartar la idea però va ser la llavor del projecte final: intercalar "postals" amb pàgines de text. Per aprofitar el poc pressupost vam usar diversos papers, offset a una tinta per al text i estucat brillant a 4 tintes i vernís per als projectes. Els separadors usen cartolina de color i van impresos també a una tinta. Per fer-ho sense disparar el pressupost vam haver de recórrer a l'espiral.
Si bé el format horitzontal era per adaptar-se a les fotografies i plànols de projectes, el llibre proposa un gir quan arribem als assaigs i textos llargs. Aquesta secció està maquetada en vertical i es llegeix com un quadern. El format resultant és gairebé de novela i crec que fa justícia a un text que sinó hagués quedat inadaptat en un format que no li era propi.

podeu veure el projecte al web
"Moda, indústria i drets laborals"
Aquesta publicació fa un repàs a fons de com opera la indústria tèxtil a nivell internacional i denuncia els abusos als drets dels treballadors. Al mateix temps fa unes fitxes evaluant diverses empreses de renom i dóna consells a mode de guia de consum responsable.
El llibre va il·lustrat amb fotografies de treballadors i il·lustracions. El client va portar una il·lustradora, i vam proposar-li de cosir les seves il·lustracions amb la col·laboració de les costureres del blog Mola Coser, en l'enllaç hi trobareu la seva explicació. El resultat va ser fantàstic, la col·laboració amb elles va ser molt divertida i va donar molta vida al llibre.

podeu veure el projecte al web
una altra publicació que vaig dissenyar per la mateixa campanya
més informació sobre la campanya Roba Neta

podeu veure més projectes a:
http://www.pauderiba.com/cat/projectes.htm

1 comentari:

  1. Nosaltres tornem a agrair-te la confiança que vas mostrar en les nostres "habilitats"!! Va ser una experiència divertida i alhora enriquidora :-)

    ResponElimina